Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 - 12:18

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Ώρες αγωνίας για το πλοίο Norman Atlantic -Από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης με αντίπαλο τον καιρό.

Ώρες αγωνίας για τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που επιβαίνουν στο φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό Norman Atlantic με την έντονη κακοκαιρία να είναι αυτή την ώρα ο μεγάλος αντίπαλος.

Για μια από τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες περίπλοκες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έχουν γίνει έως σήμερα

έκανε λόγο σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, επισημαίνοντας ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ, με ταχύτητα ανέμου 50 μίλια, με ισχυρή βροχόπτωση και χαλάζι, που δυσκολεύουν κατά πολύ τις επιχειρήσεις.Σύμφωνα με προβλέψεις των μετεωρολόγων, ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι λόγω των καιρικών συνθηκών από τους 150 ανθρώπους της σωσίβιας λέμβου που έπεσε στη θάλασσα από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό, μόλις 35 κατάφεραν να επιβιβαστούν στο παραπλέον πλοίο Spirit of Pireus και oι υπόλοιποι άνθρωποι στη θάλασσα.

 

Embedded image permalink

 

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης έχει αναλάβει το επιβατηγό Cruise Europa, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές, καθώς η αρμοδιότητα της διάσωσης έχει περάσει στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Ιταλίας επειδή το επιβατηγό βρίσκεται εντός ιταλικών χωρικών υδάτων.

Ο υπουργός ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο Εύηνος θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διάσωσης, ενώ δύο πυροσβεστικά πλοία βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας. Μεταξύ των πλοίων που είναι στην περιοχή για βοήθεια, είναι και το δεξαμενόπλοιο Nissos Serifos, της εταιρείας Kyklades Maritime.

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο Παντελής Τροικήλης operation manager της εταιρείας, εξήγησε ότι στην περιοχή επικρατούν συνθήκες 8 μποφόρ νοτιάδες, κι αυτό δυσχεραίνει κατά πολύ την επιχείρηση διάσωσης, όμως τα επιβατηγά έχουν μεγαλύτερη ευχέρεια να κατεβάσουν βάρκες, αφού κάνουν απάγκιο. Η πληροφορία του καπετάνιου του Nissos Serifos είναι ότι δεν έχει επεκταθεί η φωτιά σε όλο το πλοίο, κι αυτό δίνει την ευχέρεια για να μη γίνουν βιαστικές προσπάθειες διάσωσης των επιβαινόντων επισήμανε ο κ Τροικήλης.

Σημειώνεται ότι το Cruise Εuropa, το οποίο έχει κατεβάσει μια λέμβο, αλλά δεν μπορεί να προσεγγίσει το φλεγόμενο πλοίο. Τα υπόλοιπα πλοία προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικό κλοιό, για να περιορίσουν την κακοκαιρία γύρω από το πλοίο και να διευκολύνουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού 328 άνθρωποι (σε σύνολο 478 επιβαινόντων) που βρίσκονται ακόμη στο Norman Atlantic.

 

 

Πολύ κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή Επίσης, βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.

Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος και ένα αεροπλάνο. Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία. Επίσης, αποστέλλονται από ελληνικής πλευράς έξι ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο C-130, ενώ στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα Ναυαρίνος. Τα παραπλέοντα πλοία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλοιό για να περιορίσουν την θαλασσοταραχή και να διευκολύνουν την επιχείρηση εκκένωσης.

Πηγή: http://www.skai.gr

 

 

Προσθήκη σχολίου


Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria