Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 - 12:18

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Ναυτική τραγωδία στο «Norman Atlantic»

Σε μεγάλη ναυτική τραγωδία εξελίσσεται το δυστύχημα με το επιβατηγό πλοίο «Norman Atlantic», καθώς ο πραγματικός αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ οι νεκροί είχαν φθάσει τους δέκα.

Η διαχειρίστρια εταιρεία ΑΝΕΚ, προκειμένου να διακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο προχώρησε σε επανέλεγχο των εισιτηρίων και διόρθωσε την αρχική λίστα των επιβατών και πληρώματος που είχε δοθεί στο ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δίνοντας 474 άτομα επιβαίνοντες (επιβάτες και πλήρωμα) αντί των αρχικών 478.

Οπως διευκρινίσθηκε στη «Ν», από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι τρία άτομα είχαν βγάλει διπλό εισιτήριο για να έχουν ολόκληρη καμπίνα, ένα άτομο έβγαλε εισιτήριο αλλά τελικά δεν επιβιβάστηκε, ενώ ένα μέλος του πληρώματος δεν ακολούθησε το πλοίο. Ενα ακόμη μέλος του πληρώματος κράτησε στο πλοίο τη σύζυγό του που την είχε μαζί του από προηγούμενο ταξίδι, χωρίς να τη δηλώσει πάλι.

EUROKINISSI-TV Norman Atlantic: Μαρτυρίες διασωθέντωνΣυνεπώς η προσθαφαίρεση δίνει ένα νέο αριθμό 474 επιβαινόντων. Παράλληλα, οι Ιταλοί αρχικά έδωσαν ως διασωθέντες 432 άτομα, ενώ στη συνέχεια έκαναν λόγο για 427. Επίσης, μετά τις 10 το βράδυ ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί της ναυτικής τραγωδίας έφθασαν ήδη τους δέκα. Με βάση τους 432 διασωθέντες και τους δέκα νεκρούς, οι αγνοούμενοι είναι τουλάχιστον 32. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι και δύο λαθρομετανάστες, συνεπώς ο αριθμός των αγνοουμένων μπορεί να είναι μεγαλύτερος με βάση τις λίστες των επιβατών και κυμαίνεται από 32 μέχρι και 39 τουλάχιστον.

Ο Ελληνας υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης περίμενε πάντως από τον Ιταλό ομόλογό του την πλήρη λίστα των διασωθέντων, προκειμένου να γίνει η διασταύρωση με τη λίστα επιβαινόντων της ακτοπλοϊκής εταιρείας.

H επιχείρηση διάσωσης

ΥΠΕΘΑ Ολοκλήρωση επιχείρησης αερομεταφοράς επιβαινόντων στο Norman Atlantic με C-130 της Π.Α.Επισήμως, πάντως, γύρω στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το αρμόδιο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Ρώμης δημοσιοποίησε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων από το κατάστρωμα του «Norman Atlantic». Το RCC ROME, το οποίο και έχει την ευθύνη διεξαγωγής της επιχείρησης, δήλωνε μέχρι εκείνη τη στιγμή τη διάσωση 432 ατόμων, επιβατών και πληρώματος. Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονταν από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Ιταλικής Ακτοφυλακής.

Επίσης τα Κέντρα Ερευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών (ελληνικής και ιταλικής) βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τη λίστα των διασωθέντων, όπως αυτή έχει δοθεί από το Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Από το Λιμενικό Σώμα ανακοινώθηκε ακόμη ότι στη Ρώμη μετέβη ήδη ο γενικός επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει προταθεί και η αποστολή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες εντός του πλοίου.

ΝΕΡΙΤ Ανακοίνωση του Λιμενικού για το «Norman Atlantic»Στην ευρύτερη περιοχή παρέμειναν τέσσερα ελικόπτερα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η φρεγάτα Ναυαρίνο του Πολεμικού Ναυτικού για να συνδράμουν στις έρευνες.

Παράλληλα, αργά το βράδυ από το αρμόδιο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης της Ρώμης επιβεβαιώθηκε ότι ο μέχρι στιγμής αριθμός θανόντων από την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ-Ο/Γ «Norman Atlantic» ανέρχεται στους δέκα. Πέραν της ταυτότητας του ενός που έχει ήδη ανακοινωθεί, περαιτέρω στοιχεία για τους εννιά θανόντες δεν είχαν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Πηγή:Νaftemporiki

 

Προσθήκη σχολίου


Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria