Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020 - 13:04

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Όταν τα ιπτάμενα δελφίνια έπιαναν στο λιμάνι του Τυρού και της Ανατολικής Πελοποννήσου. (pics)

Τα περίφημα «ιπτάμενα δελφίνια» της εταιρίας CERES ήταν ακριβότερα απο τα συμβατικά πλοία  αλλά πιο γρήγορα και μείωσαν στο μισό την απόσταση από τα νησιά, τα «ιπτάμενα δελφίνια»συνδέθηκαν στη συνείδηση του κόσμου με το ελληνικό καλοκαίρι.

Ήρθαν στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 όταν ο  Γιώργος Λιβανός τα δρομολόγησε στη γραμμή του Σαρωνικού πέτυχε να μειώσει σημαντικά τους χρόνους του ταξιδιού από τον Πειραιά προς την Αίγινα, τον Πόρο, την Υδρα και τις Σπέτσες.

 

Ο δραστήριος Ελληνας εφοπλιστής αξιοποίησε δύο παρατημένα στην Ελευσίνα υδροπτέρυγα, σοβιετικής κατασκευής, τα οποία αποτέλεσαν και τη «μαγιά» για τον στόλο της εταιρείας Ceres με ορμητήριό της τη μαρίνα της Ζέας.

 

Τα «ιπτάμενα δελφίνια», όπως καθιερώθηκε να λέγονται τα ιδιόρρυθμα σκάφη που δεν «πατούσαν» το νερό, ξεχύθηκαν στον Αργοσαρωνικό.

flying

 

 

Στις αρχές εκτελούσαν το δρομολόγιο Πειραιάς - Πόρος - Υδρα - Σπέτσες, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια η «προαστιακή» γραμμή της Αίγινας, τα νησιά των Βόρειων Σποράδων, λιμάνια της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και τα μικρά και τα μεγάλα νησιά των Κυκλάδων.

 

27

 

 

Τα δύο σοβιετικά υδροπτέρυγα έγιναν με την πάροδο του χρόνου τριάντα, ενώ σχεδόν τίποτα «εσωτερικά» και «εξωτερικά» δεν θύμιζε την αρχική καταγωγή τους.

 

Και αυτό γιατί άλλαξαν τα πάντα μέσα και έξω: από μηχανές, πτερύγια και έλικες ώς τα καθίσματα και τα συστήματα εξαερισμού.

 

Παράλληλα, δημιουργήθηκε υποδομή όπως η ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα στο Πέραμα και η εγκατάσταση ενός γερανού 140 τόνων στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ για την αυτοδύναμη κάλυψη των απαραίτητων εργασιών.

 

kdhb

 

Στον Τυρό και τα λιμανια του Αργολικού ήρθαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1980, πρώτος πράκτορας της εταιρίας στον Τυρό ήταν ο Ηλίας Λαλουδάκης και το πρακτορείο βρισκόταν στη σημερινή ταβέρνα Απάγκιο. 

 

 65674524 10220094500739028 4684782595118989312 n

 

Την διετία 1985 - 1987 στον Τυρό σταμάτησαν τα δρομολόγια τους λόγω προβλημάτων του παλιού λιμανιού με το βάθος, επέστεψαν και πάλι το καλοκαίρι του 1988 μέχρι και το καλοκαίρι του 2004 οπότε και η εταιρία MINOAN FLYING DOLFINS η οποία είχε στην ιδιοκτησία της πια τα ιπτάμενα δελφίνια σταμάτησε τα δρομολόγια προς τα λιμάνια της Αν. Πελοποννήσου λόγω της βελτίωσης του δρόμου πρός Αθήνα η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

 

delfini

 

Η διακοπή των δρομολογίων απο τα λιμάνια της Αν. Πελοποννήσου προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού δημιούργησε πολλά προβλήματα κυρίως για τον τουρισμό ο οποίος χρησιμοποιούσε ως βάση την περιοχή μας για ημερήσιες εκδρομες και το αντίθετο απο τα νησιά του Αργοσαρωνικού προς εμάς, επίσης απέκοψε της παραδοσιακές σχέσεις μας με το νησί των Σπετσών. 

 

Τελευταίος πράκτορας στον Τυρό ήταν ο Παναγιώτης Μ. Πολίτης ιδιοκτήτης του Σούπερ Μάρκετ Πολίτης.

 

 

Πηγή Πληροφοριών για την εταιρία η ιστοσελίδα '' Το Βήμα ''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 iktinos

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria

 

soythkynouria