Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 - 20:06

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Στον αέρα το νέο website τουριστικής προβολής της Νότιας Κυνουρίας.

Η Νότια Κυνουρία, ένας ανερχόμενος δήμος ιδίως ως προς το κομμάτι του τουρισμού και της επισκεψιμότητας. Με αργά και σταθερά βήματα καταφέρνει να ξεχωρίζει και να μπαίνει στον τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου.

 

Η δημοτική αρχή αλλα και οι επαγγελματίες της περιοχής καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε η ευρύτερη περιοχή να εδραιωθεί στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

 

 

Στο πλαίσιο της άμεσης προβολής και της τουριστικής ανάδειξης, δημιουργήθηκε μια νέα διαδικτυακή πύλη της Νότιας Κυνουρίας που στόχο έχει να κατευθύνει τον επισκέπτη σε όλα τα σημεία ασύγκριτης ομορφιάς του Δήμου.

 

 

Δείτε στο exploresouthkynouria.gr μαγευτικές εικόνες της Νότιας Κυνουρίας όπως οι γραφικοί ορμίσκοι και δαντελωτές ακρογιαλιές, το Κρυονέρι, τον Τσέρφο, το Ζαρίτσι, που γειτονεύουν με το παραλιακό χωριό.

 

 

Λίγο νοτιότερα από την Παραλία Τυρού, στον παραδοσιακό οικισμό Σαπουνακαίικα, διατηρούνται στη θέση Κάστρο λείψανα αρχαίου κάστρου (3ος π.Χ. αι.), που ταυτίζεται πιθανότατα με την αρχαία πόλη του Τυρού, τα αρχαιολογικά ευρήματα της οποίας φυλάσσονται στο Δημαρχείο Λεωνιδίου.

 

 

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος συνεχώς υπογραμμίζει ότι στόχος της Νότιας Κυνουρίας είναι ην ανάδειξή της ως τόπου εναλλακτικού τουρισμού.

 

Κι αυτό μπορεί να γίνει γιατί νέος δρόμος έχει μικρύνει τις αποστάσεις και έχει φέρει την Νότια Κυνουρία ακόμα πιο κοντά, κάνοντάς την έναν δελεαστικό προορισμό ο οποίος μπορεί να προσφέρει ένα πλήρες πακέτο διακοπών.

 

Το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου, το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού που θα δημιουργηθεί και ο περιπατητικός τουρισμός, που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη παγκοσμίως, είναι κάποιες μόνο από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής.

 

Η Νότια Κυνουρία αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο προορισμό εναλλακτικού τουρισμού με σημαντικές προοπτικές και οφέλη για την τοπική κοινωνία, με τη δημοτική αρχή να φαίνεται πως κινίται στη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη του στόχου.

 

Ανακαλύψτε τον τουριστικό οδηγό exploresouthkynouria.gr, ακολουθήστε την σελίδα και στο Facebook και στο Instagram.

 

 

Πηγή: Arcadia Portal

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 iktinos

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria

 

soythkynouria