Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 - 10:58

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σας προσκαλούμε στην ετήσια εκδήλωσή μας το Σάββατο 01.07.2017 στις 8:30 μ.μ στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" για να παρακολουθήσετε χορούς από όλη την Ελλάδα από τα τμήματα του συλλόγου μας.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 19:43
Διαβάστε περισσότερα...

Μία «Έναστρη Νύχτα» στο Λεωνίδιο δύο ζωγράφοι θα κουβεντιάσουν, ο Νέστωρ Βαρβέρης και ο Vincent van Gogh. Θρησκευόμενοι και οι δύο, καθένας με τον τρόπο του. Φιγούρα γαλήνια και διακριτική ο ένας, ανέδειξε την πατρίδα του, το Λεωνίδιο, με τη ζωγραφική του και την αναγνώριση που έλαβε.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 18:42
Διαβάστε περισσότερα...

Μια νέα ιστοσελίδα για την Τσακώνικη γλώσσα και παράδοση δημιουργήθηκε απο τον ακούραστο συμπατριώτη μας κ. Πάνο Μαρνέρη.

 

Στην ιστοσελίδα ΕΜΕ ΝΙΟΥΝΤΕ ΤΣΑΚΩΝΙΚΑ ( www.tsakonika.com ) θα βρείτε κείμενα και ιστορίες στην Τσακώνικη απο τα διαδυκτιακά μαθήματα της Τσακωνοπαρέας ,τσακώνικα τραγούδια και πολλά άλλα.

 

Οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι μας αυτή την ωραία προσπάθεια ας μάθουμε όλοι μας Τσακώνικα ας γίνουμε μέλη της Τσακωνοπαρέας για να μην ξεχαστεί ο πολιτισμός των προγόνων μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017 00:14
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Τυρού "Ο Απόλλωνας" σάς ενημερώνει ότι το Σάββατο 25.02.2017 από τις 10:00 έως τις 14:00, στην αίθουσα του Συλλόγου, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 17:11
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθήματα της Τσακώνικης γλώσσας θα γίνονται από φετινή σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο Τυρού για τους μικρούς μαθητές οι οποίοι θα γνωρίσουν την γλώσσα των προγόνων τους.

 

Τα τμήματα θα είναι για μαθητές της 3ης,4ης,5ης και 6ης Δημοτικού.

 

Οι δάσκαλοι της Τσακώνικης γλώσσας θα είναι η κα Γεωργία Ζαρόκωστα και ο Πάτερ Μιχαήλ Αλευράς.

 

Οι ημέρες και οι ώρες των μαθημάτων θα ανακοινωθούν μετά την συμπλήρωση των τμημάτων.

 

 

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 11:45
Διαβάστε περισσότερα...

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης.

Η προετοιμασία των πιστών αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία που διαρκεί έως τον Δεκαπενταύγουστο, αποτελώντας για τους Ορθόδοξους χριστιανούς το «Πάσχα του καλοκαιριού».

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016 09:44
Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα 13 του Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 8:30 μμ. όλες οι Τσακώνισες ,τα Τσακωνόπουλα και οι Τσάκωνες ελάτε να ανταμώσουμε στο ανοιχτό θέατρο Τυρού ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στην Βραδυά '' Αφιέρωμα στην διάσωση της Τσακώνικης Γλώσσας ''

Σάμερε 13 του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ αμέρα Σαμπα τσε 8:30 ταν αργά ολοι οι Τσακώνισε τα Τσακωνόπουα τσε οι Τσάκωνε , αντάμουμα το θέατρε του Τερού ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ , ταν αργακηνά εντανη εδούτθε α ονομασία  '' Αφιέρωμα στην διάσωση της Τσακώνικης Γλώσσας ''

 

ΘΑ ΝΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ

Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 17:28
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 13 του Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 8:30 μμ. όλες οι Τσακώνισες ,τα Τσακωνόπουλα και οι Τσάκωνες ελάτε να ανταμώσουμε στο ανοιχτό θέατρο Τυρού ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ στην Βραδυά '' Αφιέρωμα στην διάσωση της Τσακώνικης Γλώσσας ''

 

Του 13 του ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ αμέρα Σαμπα τσε 8:30 ταν αργά ολοι οι Τσακώνισε τα Τσακωνόπουα τσε οι Τσάκωνε , αντάμουμα το θέατρε του Τερού ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ , ταν αργακηνά εντανη εδούτθε α ονομασία  '' Αφιέρωμα στην διάσωση της Τσακώνικης Γλώσσας ''

 

ΘΑ ΝΗ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥ ΟΛΟΙ ΟΡΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΤΕ

 

Κυριακή, 07 Αυγούστου 2016 19:32
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού «Ο Απόλλων» σας προσκαλεί στην ετήσια τελική εκδήλωσή του με τίτλο '' Σεργιάνι στην Παράδοση ''  που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Ιουλίου2016, στις 20:30 στο θέατρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΎΡΗ» στην παραλία Τυρού.


Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυση του και σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 18:29
Διαβάστε περισσότερα...

 


Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

marneris   

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria