Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 - 16:28

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


ο Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, το Αρχείο της Τσακωνιάς σε συνεργασία με τη Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας και την Τσακωνοπαρέα, πραγματοποίησε εκδήλωση για την επανάσταση του 1821.

ο Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, το Αρχείο της Τσακωνιάς σε συνεργασία με τη Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας και την Τσακωνοπαρέα, πραγματοποίησε εκδήλωση για την επανάσταση του 1821. 

Η 16η Μαρτίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο γα την Τσακωνιά, καθώς σύμφωνα με πρωτογενείς πληροφορίες από τη Λάκαινα»  του πρωτοπρεσβύτερου και δάσκαλου Θεόδωρου Οικονόμου και στη μελέτη του κλασικού φιλολόγου Μιχαήλ Δέφνερ, είναι η  ημέρα έναρξης της Επανάστασης των Τσακώνων , όπου στη θέση Μαραθιά του Λεωνιδίου υψώθηκε η επαναστατική σημαία.

 

thumbnail 2

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Αρχείου Τσακωνιάς, κ. Δημήτριος Τσιγκούνης, αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκονταν οι Έλληνες προεπαναστατικά και πως το Λεωνίδιο ξεχώρισε. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιατρός Φ. Μπεκύρος, ο οποίος μίλησε αναλυτικά εμπεριστατωμένα για τα επαναστατικά και προεπαναστατικά κινήματα.

 

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αποτελείτο από τραγούδια για την Επανάσταση. Αρχικά, η Τσακωνοπαρέα τραγούδησε δύο τραγούδια που έχει συγγράψει ο κ. Π. Μαρνέρης « Του 16 του μηνέ»  και « Ο Νάτθε τα Καλάβρυτα» . Στη συνέχεια, ακούστηκαν τα τραγούδια από τη Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας  :  « Θούριος» , Ρ. Φερραίος Βελεστινλής,  « «Τσάμικος» , του Μάνου Χατζιδάκι, «Η θέλησή μου βράχος», «Άκρα του τάφου σιωπή», «Το χάραμα επήρα» αποσπάσματα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Δ. Σολωμού. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

 

thumbnail 3

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο Αντιδήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, κ. Κώστας Διαμαντής, η πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Λεωνιδίου  κ.Ευγενία Ρουσάλη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,  κ. Δημήτρης Κολινιώτης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο τέως Δήμαρχος Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Ι. Μαρνέρης, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσίρης.

 

Το Αρχείον της Τσακωνιάς επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, τον ομιλητή κ. Φ. Μπεκύρο, τη Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νότιας Κυνουρίας και το μαέστρο κ. Στ. Κουτίβα, την Τσακωνοπαρέα και τον κ. Π. Μαρνέρη και τους μικρούς μαθητές Ειρήνη Κολινιώτη, Αντώνη Ευσταθίου, Θεόδωρο Δολιανίτη και Μάριο Βλάμη  για την απαγγελία δημοτικών και κλέφτικων τραγουδιών.

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση από το Λεωνίδιο και τον Τυρό.

 

 

Εκ του Δ.Σ του Αρχείου της Τσακωνιάς

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria