Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 - 12:18

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Η Πελοπόννησος κορυφαίος τουριστικός προορισμός από το Lonely Planet

Στην πρώτη θέση των κορυφαίων προορισμών για το 2016 κατέταξε το Lonely Planet την Πελοπόννησο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Guardian, επισημαίνοντας ότι η Πελοπόννησος «αποτελεί μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας.

Παραμένει ένας προσιτός θύλακας μαγευτικών αρχαίων μνημείων όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο με πέτρινα χωριά, γαλαζοπράσινες θάλασσες και χιονισμένα βουνά».

 

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πιστοποιημένο ευρωπαϊκό μονοπάτι του Μαινάλου, στα κρασιά της Νεμέας, που κερδίζουν εξέχουσα θέση σε όλον τον κόσμο, στην άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, αλλά και στο ατμοσφαιρικό Ναύπλιο.

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας, με δηλώσεις του, ότι «το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου πρωταγωνιστεί στις κορυφαίες θέσεις με δυναμικό τρόπο και η Πελοπόννησος συνιστά, πλέον, διεθνή πόλο έλξης, τόσο στο επίπεδο της προσέλκυσης τουριστών, όσο και επενδύσεων, όπως χαρακτηριστικά η πρόσφατη σύνδεση της British Airways μεταξύ Λονδίνου και Καλαμάτας και η σύνδεση της Aegean με δύο πόλεις της Δανίας».

 

Επιπλέον, ο κ. Τατούλης σημείωσε πως η στρατηγική επιλογή της περιφερειακής Αρχής να επενδύσει με σχέδιο στο τουριστικό προϊόν, δημιουργώντας συνθήκες ισόρροπης και δυναμικής ανάπτυξης, αποδίδει εντυπωσιακά.

 

Τέλος, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο χαρακτήρισε «άρρηκτα συνδεδεμένο με την αειφορία του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και την αναπτυξιακή διάστασή της» και ζήτησε από την κυβέρνηση «να λάβει, επιτέλους, τις αποφάσεις της για το θέμα αυτό και να σταματήσει να εμποδίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της περιφερειακής Αρχής».

 

Πηγή:aftodioikisi.gr

 

 

Προσθήκη σχολίου


Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria