Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 - 12:18

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού - Συνεχίζοντας τη ναυτική παράδοση του Τυρού.

Οι μικροί μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού άδραξαν την ευκαιρία  που τους δόθηκε με την πρόταση του καθηγητή του μαθήματος της Τεχνολογίας  κου Συκιώτη Ηλία και ταξίδεψαν, κυριολεκτικά και μεταφορικά,  στον κόσμο ενός πλοίου της Ναυτιλιακής Εταιρείας Golden Star Ferries.

gymnasio7

 

Στο ταξίδι τους για την Τήνο με το πλοίο SuperFerry οι 35 μαθητές του σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγητές τους γνώρισαν από κοντά τη δουλειά και τη ζωή των ναυτικών, την οποία  μέχρι τώρα άκουγαν από τις  διηγήσεις των πατεράδων τους και των παππούδων τους.

gymnasio5 

 

Με τη πολύτιμη καθοδήγηση μελών του πληρώματος αγόρια και κορίτσια και των τριών τάξεων του Γυμνασίου γνώρισαν από κοντά τα μέρη ενός πλοίου, όπως τη γέφυρα, το μηχανοστάσιο, το λογιστήριο και τα σωστικά μέσα.

 

gymnasio8

 

 

Είδαν για πρώτη φορά  τα σημαντικά αλλά και απαραίτητα όργανα και μηχανήματα για την ασφαλή πλοήγηση του πλοίου, όπως το αυτόματο σύστημα πλοήγησης, το ραντάρ, τους μετρητές κατανάλωσης καύσιμων, το κοντρόλ της μηχανής, το πηδάλιο, τα συστήματα επικοινωνίας.

 

 

 gymnasio1

 

Άκουσαν τα μέλη του πληρώματος να μιλούν τη δική τους γλώσσα, αυτή με τις ναυτικές ορολογίες και τους είδαν να εργάζονται με υπευθυνότητα και ταυτόχρονα να τους διδάσκουν χαμογελαστοί και καλοσυνάτοι αυτό που τόσο καλά  έμαθαν με τις σπουδές τους και την πολύχρονη εμπειρία τους στα καράβια.

 

Έκαναν μάθημα πορείας (κράτησαν μάλιστα και το μικρό τιμόνι του πλοίου κάτω από το άγρυπνο μάτι του υπάρχου), μαθήματα πρόσδεσης, αποφυγής συγκρούσεως, πυρασφαλείας, περισυλλογής ναυαγού και πολλά άλλα.

 

Τέλος, βίωσαν ένα κομμάτι της σκληρής και απαιτητικής  ζωής των ναυτικών στη γέφυρα, στο μηχανοστάσιο και στα καταστρώματα του πλοίου.

 

Χάριν της προσφοράς της Ναυτιλιακής Εταιρείας Golden Star Ferries και του καπετάν-Κώστα Τζώρτζη οι μαθητές του  Γυμνασίου Παραλίας Τυρού απόλαυσαν  ένα ασφαλές ταξίδι (Ραφήνα-Τήνο-Ραφήνα) με το πλοίο SuperFerry ως επιβάτες αλλά κυρίως γέμισαν το μυαλό τους και την καρδιά τους ως μαθητές με γνώσεις, εικόνες, σκέψεις, πολλά πολλά συναισθήματα!

 

Ίσως κάποιοι από αυτούς βάλουν πλώρη για τα επαγγελματικά ταξίδια του μέλλοντός τους ……    

 

 

 

 

Ψυχογυιού Βαρβάρα

Γυμνάσιο Παραλίας Τυρού

 

 

Προσθήκη σχολίου


Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

 apelontiritas

 

 

ΔΗΩ1

 

 banner good 70 x 400

 

 

 KARN

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria