Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 - 19:01

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Στον Τυρό αγκυροβολημένο το πλοίο Typhoon του ιδρύματος Λασκαρίδη με σκοπό την μάχη ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση.

Στις  ακτές της Ανατολικής Πελοποννήσου βρίσκεται το πλοίο Typhoon του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, ενάντια στη θαλάσσια ρύπανση συγκεκριμένα το πληρωμα του πλοίου επισκέφθηκε και καθάρισε  παραλίες στα Πούλιθρα την Πλάκα Λεωνιδίου την Σαμπατική και το Τηγάνι και Πέρα Τηγάνι στον Τυρό και αύριο θα συνεχίσει προς τις βορειότερες ακτές του Δήμουμας όπως επίσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και των ακτών της Αργολίδας.

Στο πλαίσιο του έργου του ιδρύματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενισχύεται στη μάχη του κατά της ρύπανσης με την απόκτηση του πλοίου Typhoon, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει τη δράση του με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς στο Αιγαίο, αναδεικνύοντας τον σημαντικό του ρόλο για την προστασία των ελληνικών θαλασσών», αναφέρει το ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.   

 

 

Το νορβηγικής ναυπήγησης Typhoon έχει μήκος 72 μέτρα και πλάτος 16.

 

Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών.     

 

Παράλληλα, διαθέτει κάδους απορριμμάτων μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων.  

 

To Typhoon ξεκίνησε πιλοτικά τις δράσεις της στο τέλος Ιουλίου στην περιοχή της Λαυρεωτικής και στη νήσο Πάτροκλο, ενώ στο τέλος Αυγούστου βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού.

 

Κατά τη δράση του πλοίου στον Σαρωνικό πραγματοποιήθηκε συνεργασία με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο τη μελέτη των απορριμάτων στον βυθό της θάλασσας και τον καθαρισμό δυσπρόσιτων ακτών.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 iktinos

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria