Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020 - 20:06

Facebook     Twitter     YouTube     RSS

Τυρός Αρκαδίας - Nέα & Ειδήσεις από τον Τυρό και τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας


Το Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα του Φορέα Διαχείρισης ΠΜΜΜ επισκέφτηκαν οι 30 μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού.

Το Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα του Φορέα Διαχείρισης ΠΜΜΜ επισκέφτηκαν οι 30 μαθητές του Γυμνασίου Παραλίας Τυρού, την Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής του σχολείου στην έδρα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, το Λεωνίδιο.

Τρίτος σταθμός της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν η ξενάγηση στους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης, καθώς, προηγήθηκε επίσκεψη των μαθητών στους εκθεσιακούς χώρους, Πύργο Τσικαλιώτη και «Φάμπρικα Πολιτισμού» (Κέντρο Προβολής της Αγροτικής Ιστορίας και των Δρόμων της Θάλασσας στην Ανατολική Πελοπόννησο).

 

Στο Κέντρο Πληροφόρησης οι μαθητές του Γυμνασίου από τον γειτονικό Τυρό ενημερώθηκαν για την τεκμηριωμένη χλωριδική αξία του όρους Πάρνωνα, αλλά και για το πρόγραμμα “Man And the Biosphere – MAB” στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας που καταβάλλουν τοπικοί φορείς, όπως η Αναπτυξιακή Πάρνωνα Α.Ε. και ο Φορέας Διαχείρισης ΠΜΜΜ, για την αναγνώριση της περιοχής Πάρνωνα-Μαλέα ως “Απόθεμα Βιόσφαιρας” και την υποψηφιότητας ένταξης της περιοχής στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO.

 

Πηγή:http://www.fdparnonas.gr/

 

Προσθήκη σχολίου

Newsletter!

Τελευταίες Αναρτήσεις

 

apagio tampela

 

 iktinos

 e6647afa89a421b365fca0db25df5d88 XL

 

 

 

ahoranamou

 

 

 

 

 


petra club

ts

 

 

kakoyri lena

 

Επισκέψεις

Συνεργάτες

  22908541 2157345384290874 1295115643 o       

marneris

Τα του Δήμου

 

 diavgeia      notiakynouria

 

soythkynouria